HTML

Apróságok

Darabokban - VI.

2014.05.19. 22:15 BlackPsenior

Ezúttal nem mutatom be a modell mintájául szolgáló eredetit: nagyon bőséges információ hozzáférhető a neten. Egy 1951-52-es évjáratú perecablakos Bogárról van szó, amit a Rewell formázott meg, 1:16-os méretarányban.

doboz

A tekintélyes méretű (nagyobb, mint egy A3-as lap) doboz egy majd' 26 cm hosszú modell akatrészeit rejti. 16 oldalas útmutató segít az összeállításban.

utmutato2

utmutato1
A modell részleteiről csak annyit, hogy több, mint 160 alkatrészből áll, amit 19 színűre (ezek közül jónéhány kevert szín) illik pingálni. Az útmutató 61 lépésben mutatja be az összeállíás menetét.
Az alkatrészek ezen az oldalon láthatók:

alkatreszekAz összeállítónak legelőször döntést kell hoznia: zárt kocsiszekrénnyel szereli az autót vagy pedig nyitott ill. csukott ponyvatetővel. Sajnos nyitható ponyvatetőre nincs lehetőség. Kár, hogy a karosindex sem nyitható...
Az elkészült modellen minden egyéb nyitható dolog (ajtók, csomagtartó- és motorházfedél) nyitható. Természetes, hogy a motor-sebváltó, a beltér is igen részletesen jeleníthető meg. A tetőkárpit is külön alaktrész! Jellemző, hogy pl. egy ajtó kb. 10 alaktrészből áll, ezek közül min. 3 festést igényel. Még a króm díszcsíkok is külön alkatrészek. A részleteket gazdagítja, hogy a fékcsöveket, gyújtáskábeleket vékony, hajlékony gumikábellel lehet modellezni.
Íme egy fénykép az alkatrészkollekcióról:

cucc
Nagy elszántság, türelem és főleg sok szabadidő kell a modell összeállításához -  a család megértését nem is említve. Ifjú agglegények és elfogadható látású, kevéssé remegő kezű nyugdíjasok előnyben. (Az első lehetőségről már rég lemaradtam, az utóbbiban csak reménykedek.)

Búcsúzóul lássunk egy fényképet az eddigi hat fejezet járműiről. Összehasonlításul egy 40cm-es vonalzó a karosszériák mögött.

kasztnik

A modelleket rejtő dobozok

dobozok1

Az eddig bemutatott modellek dobozainak a térfogata is tekintélyes...

dobozok2

És most valami egészen más...

something

Egy nagyon komolyan modellező és sajnos nagyon komolytalanul bogarazó kollégám hívta fel a figyelmem egy honlapra, ami 1:18 méretarányú figurák gyártóját mutatja be. Roppant tehetséges, de annál hiányosabb öltözetű amazonok képezik a gyártó választékát. A figurák mintha Boris Vallejo valamelyik festményéből pattantak volna ki. Itt lehet az érdeklődőknek utánanézni a cég termékeinek. (Sosem hittem volna, hogy van ilyesmire igény...)

http://www.micromondi.com/EVD/Page10128/AS1/as1.htm

Egy meglehetősen rossz minőségű képet is mutatott a kollégám

csajbog

Rábukkantam aztán egy részletesebb képre is, sajnos Bogár nélkül

csajok

És most jön a lényeg: a kollégám valamilyen ügyes és furmányos módon képes volt biztonsági másolatot készíteni a jelenleg már hozzáférhetetlen figurákról. Nagylelkűen nekem ajándékozta őket, mondván biztosan van valamelyik fiók mélyén egy 1:18 méretarányú bogaram vagy buszom, ami kipingálásával egy elfogadható diorámát tudnék alkalomadtán rittyenteni. Nyert! Hosszabb távú terveim között természetesen előkelő helyet foglal el a projekt.
És most 18+ kategóriájú, kevéssé gusztusos képek következnek a jelenleg darabokban leledző, összeállításra, festésre és bogárra-buszra váró hippi csajszikról. Én szóltam!!

csajdarab1

csajdarab2

folyt.nemköv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprok.blog.hu/api/trackback/id/tr136183595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása