HTML

Apróságok

Dobozban

2019.01.21. 08:13 BlackPsenior

Dobozban, vagy jobban mondva bliszterben.
Bliszter: nincs rá igazán jó magyar szó. Egyfajta csomagolástechnikát jelöl, ami abból áll, hogy a termék egy vákuumformált átlátszó fóliában lapul.
Sokféle terméket árulnak ebben a formában: kozmetikai és tisztálkodási cikkeket (rúzsok, fogkefék, stb), apróbb elektromos alkatrészeket (kisméretű fényforrások, biztosítékok, alkáli elemek, stb.), kisebb barkácsalkatrészeket (fúrószárak, csavarok, alátétek, stb) és szerencsére játékszereket is (jelesen kisautókat).
Ennek a csomagolásformának óriási előnye, hogy maga a termék látható és nem egy papírdobozra nyomtatott rajz vagy fénykép.

Lássunk akkor néhány régebbi és újabb szerzeményt, ami valószínűleg még sokáig a bliszterben marad. Otthon már nincs ugyanis hely a vitrinekben, újabb vitrinek beszerzése meg nincs tervbe véve.
Nehéz őket fényképezni a fólia tükröződése miatt. Elnézést kérek a kevésbé sikerült képekért.

Első a sorban fiam legújabb szerzeménye, egy HotWheels T2 hosszúplatós Pritsche. RatLook formában ábrázolták, ültetve. A rozsdafoltok megjelenítése ebben a méretarányban külön elismerésre méltó.
A krómozott vezetőfülkére biztosan van jó magyarázat, de jobb lett volna elkerülni. Sajnos a képen nem látszik, de egy duplakarburátoros motort szerettek volna ábrázolni. Ebben a gyufásdoboznyi méretarányban ez nem kis feladat, de elfogadható a végeredmény. A hírek szerint többféle színben is felbukkanhat az üzletekben.

pritsche1

Egy másik újabb szerzemény, szintén a HotWheels-től. Egy jelentősen tuningolt Ovál, egyedi, sakktáblát idéző festéssel és vörös ablakokkal. (Hasonlót -kockák nélkül- láthattunk már több találkozón is.)

chess1

Még egy HotWheels. Ez a Bogár olyan ronda, hogy már nem is szép. Az ilyen átalakítást még ebben a méretben is büntetni kellene.

csufi1

Az internetről letöltött képen, a bliszter eltávolítása után még jobban látszik látszik ez a förmedvény.

csufi2


Lépjünk is túl rajta.

A számomra ismeretlen Rik&Rok gyártó Bajája. Valószínűleg egy Matchbox-ról készült az öntőforma. Ne firtassuk hogyan, a filléres ár kárpótol a silány minőségért. Játékszer, nem vitrinmodell.

rikrok

És akkor lássunk két Greenlight, 1:64-es méretarányú, igazán szép T2-t!

Az első fő dísze a tetőcsomagtartó. Mondjuk nem érthető, hogy a gyártó hogyan is képzelte a rögzítést...
Sajnos a képen nem látszik, de biztosíthatom a tisztelt érdeklődőt, hogy egészen jól sikerült a megjelenítés.

t2 1

 

A másik Greenlight egy Westfalia, kiemelhető tetős kempingbusz. Nagyon szépen sikerült!!!

camper1

Vessünk egy pillantást ezen utóbbi két modell bliszterének a hátoldalára. Kitűnő reklámfelület!

t2 2

camper 2

A modellekről a gyártó honlapjain valószínűleg sokkal jobb képek láthatók. Érdemes megnézni őket az érdeklődőknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprok.blog.hu/api/trackback/id/tr7314579400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása