HTML

Apróságok

Ferrari

2013.03.15. 17:56 BlackPsenior

Még egy vastag pénztárcának is jó mélyére kell nyúlni annak, aki szeretne egy Ferrarit a garázsába. Igaz ez a teljességre törő modellgyűjtőkre is: számos gyártó rengeteg kisautót kínál ennek a hétköznapinak nemigen nevezhető márkának igen bő választékából. Kis családunk gyűjteményében is előfordul néhány 25cm-nél kisebb,  a jelvényében ágaskodó lóval büszkélkedő modell. Teljességre soha nem törekedtünk, így csak néhány jármű lapul a polcainkon.  Lássuk hát őket!

mb123


Ferrari Berlinetta. A Matchbox modellje, a '960-as évek közepéről. Jobbkormányos, metállzöld fényezés. Az olasz nemzeti színű csíkokat jómagam matricáztam rá, ki tudja miért. (A fehér szín az évtizedek során sárgává nemesült.) Megkérdezném a modell tervezőjétől, hogy mit is keres a vonóhorog egy sportautón... A küllős kerék ábrázolása viszont dicséretre méltó!

feher1

Kb. 1:43-as méretarányú, hátrahúzós erőforrással rendelkező játékszer a '980-as évekből. Ebben a méretarányban egészen elfogadható kidolgozás és részletesség, leszámítva a tolakodóan nagyméretű matricákat. Az alvázán olvasható információk: Ferrari 288GTO, Made In Macau és egy számomra ismeretlen gyártó emblémája, M.C. TOY névvel.

feher2

Nyitható az ajtaja is. Ismerős az autó: az előző bejegyzésben bemutatott Bburago 1:24-es méretarányú modelljének is ez a jármű volt a mintája.

1-24 1

A nagy testvérnek minden nyitható alkatrésze nyílik:

A csomagtartónak nem igazán nevezhető rekeszt teljesen kitölti a pótkerék

nyitva3d 2

Ne is tegyük el a vörös-cián szemüveget.

Az alváz is figyelemreméltó:

alvaz3d 2

Egymás mellett a két gyártó különböző méretarányú, ugyanarról az autóról készült modellje. Nem csak a méretekben van különbség!

1-24 feher

Réges-régen, az ezredforduló környékén, a kagylós olajtársaság benzinkútjain bélyegeket osztogattak a tankoláskor. Ezeket be lehetett váltani mindenfélére, többek között 1:18-as méretarányú modellekre is. Kollégáim a céges autóikkal ezeknél a kutaknál tankoltak, így nem volt nehéz hozzájutni a kellő számú bélyeghez. Őket nemigen érdekelte a dekoratív ajándék, így kaptam egy csomó bélyeget, amit be is váltottam.

f50 doboz

A dobozon a modellgyártó nincs is feltüntetve, csak az olajtársaság és az ábrázolt autó jelvénye. Nézzük meg közelebbről a modellt!

f50 kint

Nagyon szép, 1:18-as modell. Fémből készült, leszámítva a tetőt, ami műanyag. Nem jöttem rá az okára...


Tüzes harci paripára emlékeztet az autó eléölnézetből

Csomagot, sőt pótkereket sem lehet elhelyezni az első fertályban

f50 elolnyitva

Szép a hűtőventillátorok és a különböző vezetékek ábrázolás ott elöl.

f50 alvaz

Az alvázon látható a modellgyártó Maisto emblémája is.

f50-nyitva3d

Ebben a méretarányban természetes, hogy minden nyitható nyílik.

motor3d 2

A motorteret talán nem kellett volna elcsúfítani a hátsó kerekek spirálrugóival. Nem hiszem, hogy a mintául szolgáló járműben lennének ilyenek.

(Lapzárta után érkezett: voltak ilyen rugók!!)

SDC11571

Nagyon szép és részletgazdag a beltér, érdemes 3D-ben is megtekinteni

belter3d 2

Trojka:

harman

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprok.blog.hu/api/trackback/id/tr375136453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása