HTML

Apróságok

Black Bandit

2014.04.08. 16:16 BlackPsenior

A Greenlight nevű modellgyártó kiadott egy sorozatot Black Bandit néven. Az ábrázolt autók közös jellemzője: kétféle fekete fényezés (csillogó-magas fényű és matt) mellett fekete belső, ezüst színű díszítések Többféle járműtípust jelentettek meg, különböző méretarányban. Igen érdekes és szép járműveket sikerült ábrázolni.

Fiam gyűjteményében lapul egy ilyen Greenlight jegyezte 1:64 méretarányú VW dioráma: 5 jármű (két bogár és három busz) Black Bandit stílusban, egy T1-es buszt ábrázoló díszdobozban.

 bb07

 bb09

Elég nehéz ezt a sötét témát szépen fényképezni, így -szokásomtól eltérően- az interneten fellelhető képeket is felhasználom a készlet bemutatásához.

bb06

bb05

bb01

Elismerésre méltó, hogy egy Prototype-ot is beillesztettek az összeállításba. Nagyon kevés modellgyártó tartja választékán ezeket a korai kísérleti VW-ket, saját gyűjteményemben is mindössze 3 példány található: egy piros HO méretarányú, egy 1:64-es (történetesen az is Greenlight gyártmány) és egy 1:43-as.

bb04

A másik bogár egy döntött lámpás, ám már nagyablakos jármű:

bb03

 A három T1 közül az egyik Kastenwagen, a másik egy Bulli és a harmadik egy Samba.

 

bb02

Jöjjenek ismét a saját képek és elő a 3D-s vörös-cián szemüveggel!

3d01

Bosszantó, hogy a busz-bogár arány így eltolódott: az egyik ablakos T1 helyett lehetne a dobozban mondjuk egy Pritsche, akár egy T1Doka vagy egy Bogár kabrió, de talán még egy T2 is beleférne.

T2.... Nem is rossz ötlet. Mintha lenne itthon néhány 1:64-es méretarányú példány. Nem Greenlight ugyan, hanem Matchbox, de kicsire nem adunk. Kotorásztam a szirszarjaim között és persze, hogy találtam egy narancsszínű T2-t. Jónéhány példányt átalakítottam már ezekből az apróságokból, így rutinszerűen fogtam neki: szétszedés, festékmarás, alapozás, kétféle fényezés, díszítés. 2-3 nap alatt készen is van.

Lássuk, hogyan sikerült az akció.

bb10

Vegyük fel újra azt a szemüveget!

3d02

3d03

 A dioráma autóit még nem vettük ki a dobozból, kéz nem érintette őket. Szerettem volna viszont együtt látni a régieket az új jövevénnyel. Egy internetes kép apró módosításával sikerült őket egymás mellett megjeleníteni.

bb11

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aprok.blog.hu/api/trackback/id/tr835987979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása